marți

DREPTUL ORICĂRUI CADRU MEDICAL DE A REFUZA SĂ FACĂ SAU SĂ ASISTE AVORT ESTE GARANTAT DE LEGE. DE ASEMENEA, ESTE GARANTAT DE LEGE ŞI DREPTUL FARMACIŞTILOR DE A REFUZA ELIBERAREA MIJLOACELOR AVORTIVE ŞI / SAU CONTRACEPTIVE

CONSILIUL EUROPEI REAFIRMĂ DREPTUL MEDICILOR DE A REFUZA PRACTICAREA AVORTULUI PE MOTIVE DE CONŞTIINŢĂ, DREPTUL ASISTENTELOR MEDICALE DE A REFUZA SĂ ASISTE AVORTUL, PRECUM ŞI DREPTUL FARMACIŞTILOR DE A REFUZA ELIBERAREA MIJLOACELOR AVORTIVE ŞI / SAU CONTRACEPTIVE:
DE ASEMENEA, LEGEA SPUNE CĂ NICIUN MEDIC NU POATE FI CONSTRÂNS SĂ PRACTICE EUTANASIA.
În faţa lui Dumnezeu orice cadru medical are chiar obligaţia de a refuza să asiste la avort. Orice cadru medical trebuie să refuze avortul chiar dacă nu i s-ar recunoaşte acest drept, cu atât mai mult dacă i se recunoaşte acest drept de către lege. Sunt medici cu conştiinţă religioasă care refuză să facă sau să asiste avorturi, din orice religie ar fi, pentru că legea lui Dumnezeu în privinţa vieţii este aceeaşi în toate religiile.

Sterilizarea şi toate metodele artificiale de contracepţie (nu numai cele avortive, ci şi cele care împiedică efectiv concepţia) au consecinţe nocive asupra sănătăţii, multe dintre aceste consecinţe nocive fiind grave. Deci, nici metodele artificiale de contracepţie care nu sunt avortive nu trebuie folosite, pentru că sunt păcate şi au consecinţe nocive asupra sănătăţii. Se poate recurge
 la metodele naturale de planificare familială bazate pe abstinenţa periodică, despre care voi detalia mai jos, dar numai după căsătoria religioasă şi numai dacă soţul şi soţia au motive juste pentru a recurge la aceste metode. Dacă recurg la aceste metode fără a avea motive juste, atunci devin şi acestea păcate. Dar metodele artificiale de contracepţie sunt păcate în toate cazurile, chiar şi atunci când soţul şi soţia ar avea motive juste.

Recomand broşura cu titlul "Obiecţia de conştiinţă - drept fundamental al personalului medical" poate fi citită accesând linkul următor:
http://provitabucuresti.ro/activitati/publicatii-provita/289-obiectia-morala

Şi nu ar trebui să se limiteze numai să refuze avortul, ci şi să conştientizeze persoanele să nu facă avort şi să le îndrume spre asociaţii pentru viaţă care le pot sprijini. În acest sens iată un apel de conştiinţă din partea unui medic către colegii săi: în apărarea dreptului la viaţă al copilului nenăscut, prin conştientizarea viitoarelor mame:

ARTICOL - ÎNCURAJARE PENTRU MEDICII DE LA MATERNITATEA "CUZA VODĂ" IAŞI, CARE NU MAI FAC AVORTURI LA CERERE
http://provitabucuresti.ro/activitati/scrisori/492-maternitatea-cuza-voda-iasi


MĂRTURIE - MEDICUL GINECOLOG DAN PĂSCUŢ, DIRECTOR LA SPITALUL DE OBSTETRICĂ ŞI GINECOLOGIE DIN TIMIŞOARA, RUPE TĂCEREA

"Infiintand un cabinet privat unde primeam bani de pe urma acestor avorturi, deodata m-am simtit ca un killer, exact ca un killer, care este platit ca sa ucida. ...Sunt absolut convins ca exista viata si ca prin avort este distrusa o viata"