joi

PE SCURT DESPRE APĂRAREA VIEŢII ŞI DEZVĂLUIREA ADEVĂRULUI DESPRE ACŢIUNEA ŞI EFECTELE GRAVE ALE METODELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEPŢIE (ACESTE ADEVĂRURI DE OBICEI SUNT ASCUNSE DIN CAUZA INTERESELOR FINANCIARE ALE PRODUCĂTORILOR DIN INDUSTRIA FARMACEUTICĂ)

Motto: "Singurul lucru necesar pentru ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea deoparte" (Edmund Burke)
"Neutralitatea faţă de rău înseamnă complicitate. Biserica doreşte mai degrabă să fie văzută astăzi ca fiind reacţionară decât să fie acuzată mâine de covinovăţie faţă de genocidul actual." (Pr. Daniel Ange)
Multe dintre adevărurile prezentate aici de regulă sunt ascunse, deoarece aflarea lor de către publicul larg contravine intereselor financiare imense ale producătorilor din industria farmaceutică şi nu numai.
Pentru întrebări sau dialog, pot fi contactat:
- pe contul de facebook: http://www.facebook.com/augustincezarvieru
(sau dând căutare pe facebook după numele Augustin Cezar Vieru)
- pe contul de facebook: https://www.facebook.com/people/Augustin-Cezar/100013841264890
- pe adresa de e-mail vieru_cezar_iasi@yahoo.com
1) DOVEZI CĂ OMUL ESTE FIINŢĂ UMANĂ DIN MOMENTUL CONCEPŢIEI 
Recentele progrese ale ştiinţelor biologice (genetica, embriologia) au dovedit cu certitudine că omul este om din momentul concepţiei, adică din momentul fecundaţiei, deci avortul este crimă oricând s-ar face. Acest adevăr a fost revelat de Dumnezeu în Biblie şi în scrierile Sfinţilor Părinţi ai Bisericii (marii teologi creştini), iar în prezent acest adevăr a devenit clar şi pentru ştiinţe. Avortul este uciderea unui copil fără apărare. Din momentul concepţiei omul este om trupeşte şi sufleteşte:
Trupeşte, din momentul concepţiei, adică de la fecundaţie, ovulul fecundat (zigotul) are un cod genetic uman şi propriu, diferit de codul genetic al mamei şi de codul genetic al tatălui, deci chiar din momentul concepţiei este fiinţă umană unică. Toate trăsăturile trupului omenesc sunt conţinute în codul genetic. Codul genetic este tiparul genetic complex al dezvoltării umane şi conţine: sexul copilului, culoarea părului şi a ochilor, înălţimea, nuanţa tenului, forma feţei, forma nasului, chiar şi numărul firelor de păr. Dezvoltarea ulterioară a corpului său nu este decât o derulare a acestui program care există deja de la început, din momentul concepţiei.
Iar sufleteşte, Dumnezeu creează şi dă sufletul copilului tot în acel moment al concepţiei. De aceea viaţa umană este sacră şi inviolabilă. Dumnezeu spune clar într-o poruncă: SĂ NU UCIZI! Dumnezeu este Creatorul şi proprietarul vieţii. Noi nu avem dreptul să ne atingem de viaţă. Viaţa vine de la Dumnezeu şi trebuie primită, pentru că este darul al său. Părinţii sunt doar colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieţii, nu sunt creatori sau proprietari ai vieţii. 

RECOMAND VIZIONAREA DOCUMENTARULUI STRIGĂTUL MUT, REALIZAT DE MEDICUL GINECOLOG ŞI OBSTETRICIAN BERNARD NATHANSON, CARE FUSESE, INIŢIAL, DIRECTORUL CELEI MAI MARI CLINICI DE AVORTURI DIN SUA, DAR, CÂND TEHNOLOGIA A AVANSAT ŞI A VĂZUT LA ECOGRAF CĂ AVORTUL E CRIMĂ, A RENUNŢAT SĂ MAI FACĂ AVORTURI ŞI A DEVENIT ACTIVIST PRO LIFE (PENTRU VIAŢĂ). CA ACTIVIST PRO VIAŢĂ A REALIZAT ACEST DOCUMENTAR ŞI A FĂCUT PUBLICE MANIPULAREA ŞI MINCIUNILE SUSŢINĂTORILOR AVORTULUI.
Medicul ginecolog Bernard Nathanson fusese directorul celei mai mari clinici de avorturi din SUA şi susţinător al avorturilor la începutul anilor 70, când nu existau embriologia şi fetologia (nu apăruse încă nici ecograful). Mai târziu, în 1979, după ce a apărut ecograful şi cunoştinţele în domeniul embriologiei au avansat, devenind clar (inclusiv ştiinţific) că omul este om din momentul concepţiei şi, deci, că avortul e crimă, doctorul Nathanson a refuzat să mai facă avorturi şi a devenit un important apărător al dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi. În 1984 a realizat şi documentarul Strigătul mut (The Silent Scream), în cooperare cu Comitetul Naţional pentru Dreptul la Viaţă. În acest documentar prezintă dovezi ştiinţifice că omul este om din momentul concepţiei, apoi prezintă şi un avort filmat la ecograf, în care se vede cum copilul se agită, se fereşte de instrumentele de avort, bătăile inimii sale cresc foarte mult, simte durerea şi deschide gura larg, într-un strigăt mut când este dezmembrat. Este rupt în bucăţi de instrumentele de avort şi extras din uter bucată cu bucată. Spre finalul documentarului doctorul Nathanson prezintă femei care suferă cumplit în urma avortului, deoarece au rămas cu felurite sechele fizice şi psiho-emoţionale. De asemenea, doctorul Nathanson demască industria avortului, dezvăluind cum susţinătorii avortului recurg la tot felul de minciuni şi manipulări pentru a ascunde adevărul despre avort şi a influenţa oamenii. Este şi autorul lucrarii “Aborting America” (“Avortând America”) în care dezvăluie “începuturile incorecte ale mişcării în favoarea avortului”, mişcare din care iniţial a făcut parte el însuşi. Toţi cei care văd acest documentar se declară împotriva avortului şi în favoarea vieţii.
DOCUMENTARUL STRIGĂTUL MUT, SUBTITRAT ÎN ROMÂNĂ, POATE FI VIZIONAT
PE SITE-UL URMĂTOR:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/37-strigatul-mut-the-silent-scream


SAU PE SITE-UL DEDICAT DOCUMENTARULUI: 
http://www.strigatulmut.ro/

RECOMAND ŞI PROVITA TV – UN CANAL VIDEO EDUCATIV, DEDICAT FILMELOR DOCUMENTARE ŞI CLIPURILOR CARE PROMOVEAZĂ VALORILE PRO-VIAŢĂ

PE SITE-UL URMĂTOR GĂSIŢI PREZENTAREA CĂRŢII MARKETING PENTRU GENOCID - DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE ALE UNOR MEDICI GINECOLOGI, FOŞTI AVOŢIONIŞTI, DESPRE MINCIUNILE ŞI MANIPULĂRILE CELOR CARE SUNT PRO AVORT ŞI FAC PARTE DIN "INDUSTRIA AVORTURILOR"
http://www.provitabucuresti.ro/resurse/aparitii-editoriale/184-marketing-pentru-genocid-industria-avortului

Orice copil se concepe din voinţa lui Dumnezeu, iar Dumnezeu le va scoate în cale părinţilor posibilităţi de a-i creşte. Frica de lipsurile materiale sau frica zilei de mâine e de la diavoli. Ei introduc oamenilor frica şi îngrijorările în privinţa lucrurilor materiale, ca să le abată atenţia de la Dumnezeu. Dumnezeu nu spune să nu facem nimic, ci spune să muncim, dar fară frica zilei de mâine. 
În plus, există şi indemnizaţiile şi alocaţiile pentru creşterea copiilor, precum şi multe asociaţii pentru viaţă care oferă ajutor material, consiliere şi soluţii alternative pentru a NU face avort.
HARTA VIEŢII - Numere de telefon, adrese şi site-uri ale asociaţiilor din România care oferă sprijin concret pentru femeile însărcinate care au nevoie de ajutor sunt în mai multe locuri pe acest blog, precum şi pe site-ulhttp://avort.ro/harta-vietii/

De atâtea ori Domnul Cristos le spunea contemporanilor: “Nu te teme!” sau “Nu vă temeţi!” sau “Dacă Dumnezeu îmbracă atât de frumos iarba câmpului, care astăzi este, iar mâine va fi aruncată în foc, nu va face oare cu mult mai mult pentru voi? Oameni cu puţină credinţă! Nu vă faceţi atâta grijă spunând: «Ce vom mânca?» sau «Ce vom bea?» sau «Cu ce ne vom îmbrăca?» Toate acestea le caută păgânii; Tatăl vostru ceresc ştie că aveţi nevoie de ele. Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea lui, iar celelalte vi se vor da pe deasupra. Nu vă faceţi atâta grijă pentru ziua de mâine; ziua de mâine îşi va purta singură de grijă. Fiecărei zile îi ajunge necazul ei” (Mt.6,30–34)
Şi în Vechiul Testament găsim scris: "Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îti vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare." (Isaia 41, 10)
La fel şi azi Domnul Cristos le spune părinţilor care se îngrijorează cu privire la viitor (le spune prin intermediul Bisericilor şi al oamenilor buni): Nu te teme! Nu vă temeţi să primiţi copiii pe care vi-i dă Dumnezeu, Creatorul vieţii!

SITE-UL FEMEI FERICITE, CARE CONŢINE MĂRTURII ALE FEMEILOR CARE AU PĂSTRAT COPIII (NU AU FĂCUT AVORT) http://www.femeifericite.com

UPDATE: A FOST LANSATĂ CARTEA „MĂRTURII DESPRE CRIZA DE SARCINĂ. FEMEI FERICITE CĂ AU NĂSCUT, FEMEI CARE REGRETĂ AVORTUL”. O PUTEŢI DESCĂRCA DE AICI https://www.activenews.ro/stiri-sanatate/A-fost-lansata-cartea-„Marturii-despre-criza-de-sarcina.-Femei-fericite-ca-au-nascut-femei-care-regreta-avortul-.-O-puteti-descarca-de-AICI-149716

Recomand şi o scurtă înregistrare video cu o povestire reală despre avort, spusă de tenorul orb Andrea Bocelli şi subtitrată în română:


MĂRTURIE DESPRE VIAŢĂ DATĂ CHIAR DE COPILUL SALVAT DE LA AVORT, CARE ACUM E PREOT: Chiar dacă au fost trei sarcini cu complicaţii, ea a refuzat să avorteze. Viol, părăsire, cancer. Descoperiţi curajul unei femei care, împotriva multor încercări şi greutăţi, de fiecare dată a ales viaţa. Mărturia poate fi citită accesând linkul următor: 

REPORTAJ PRO TV - PĂRINTELE TĂNASE NICOLAE, DE LA VALEA PLOPULUI, CARE CREŞTE COPII ABANDONAŢI DE FEMEI LA NAŞTERE 
https://www.youtube.com/watch?v=XjcJFwFUTr8

Nici un motiv nu justifică avortul (nici un motiv nu dă cuiva dreptul moral să recurgă la avort). Viaţa umană este sacră şi inviolabilă pentru că Dumnezeu este Creatorul şi proprietarul vieţii. Părinţii sunt doar colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieţii, nu sunt creatori, nici proprietari ai vieţii. Niciun copil nu se concepe din întâmplare, ci din voinţa lui Dumnezeu, iar Dumnezeu îl vrea pe lume, oricum ar fi. Valoarea, sacralitatea şi inviolabilitatea oricărei persoane umane îşi au rădăcina în Dumnezeu. Valoarea oricărei fiinţe umane: tânăr sau bătrân, sănătos sau bolnav, embrion sau nou-născut, geniu sau redus mintal, nu depinde de ceea ce în limbaj hedonist şi utilitarist se numeşte „calitatea vieţii”. Nu există viaţă lipsită de calitate, viaţa este o valoare absolută, fiind creată şi dată de Dumnezeu.

Consecinţe fizice şi emoţionale ale avortului:

Pe lângă faptul că este uciderea unui copil fără apărare, avortul are şi numeroase consecinţe asupra sănătăţii şi uneori asupra vieţii femeii, chiar dacă este făcut de medic, cu aparatură medicală, oricât ar fi aceasta de sterilă. După un avort, cele mai multe femei se confruntă cu una sau mai multe dintre următoarele consecinţe (unele dintre aceste consecinţe sunt imediate, iar altele pot apărea şi după câţiva ani):
a) Consecinţe fizice:
Hemoragii - complicaţii hemoragice - de multe ori atât de greu de stăpânit, încât necesită extirparea chirurgicală a uterului şi permanentizarea unei infirmităţi serioase pentru femeie; Infecţii ale aparatului genital feminin, cu reducerea până la dispariţie a capacităţii de procreare; Infecţii pelviene acute şi cronice;Perforaţii uterine însoţite uneori şi de lezarea organelor din vecinătate: vezică, rect, intestin subţire, peritoneu. De cele mai multe ori, consecinţele sunt catastrofale, chiar dacă nu sunt constatate de la început. Perforaţiile mici, neobservate, evoluează lent şi pot produce infecţii grave, cangrenă uterină; Sterilitate (a nu mai putea concepe copii niciodată); Complicaţii particulare legate de diverse manevre; Accidente neurologice datorate diverselor embolii; Tetanus post-avort (încă prezent, în ciuda profilaxiei); Dureri abdominale acute şi prelungite (mai ales după dispariţia anesteziei), ameţeli, dureri de cap; Răni cervicale (tăierea sau ruperea colului uterin de către instrumentele folosite la avort); Răni cicatriciale permanente ale mucoasei uterine; Inflamarea trompelor uterine;Infecţii datorate rămânerii în uter a unor resturi ale copilului sau ale placentei; Sinechii uterine; Conflicte serologice Rh; Infectarea cu virus hepatic datorită transfuziei din cauza hemoragiei după avort;
- Cancer la sân. O legătură între cancerul de sân şi avort a fost precizată de medici încă din anul 1957. Pornindu-se de la faptul că hormonii produşi în timpul sarcinii au un efect protector, s-a ajuns la concluzia că avortul induce o schimbare hormonală bruscă. Efectul acestei violenţe afecteză celulele sânului, schimbare care, până la urmă, provoacă apariţia cancerului. Un studiu publicat în 1994 în „Jurnalul Institutului Naţional de Cercetare a Cancerului” constata: „Riscul cancerului de sân pentru femeile care au făcut un avort este cu 50% mai mare decât în cazul altor femei”.
- Creşterea incidenţei hipertensiunii; Creşterea frecvenţei avorturilor spontane; Creşterea frecvenţei sarcinilor extrauterine; Naşteri premature, naşteri de copii morţi; Dereglări menstruale; Atac de cord şi convulsii datorită reacţiei alergice faţă de anestezie; Embolismul lichidului amniotic: este o boală catastrofală şi înseamnă o infectare a sângelui femeii cu lichid amniotic din conţinutul placentei sau cu fragmente din ţesuturile fătului. Asemenea cazuri sunt deseori mortale. Febră ridicată, blocaj renal , convulsii, şoc septic , comă;
- Deces. Nimeni nu va şti exact numărul femeilor care mor din cauza avortului. Motivul tăcerii este „reputaţia”, atât a medicului, cât şi a familiei în care are loc decesul. În general, drept cauză a decesului nu se trece cea reală, adică avortul, ci complicaţiile care rezultă din avort, de exemplu hemoragie, hepatită, etc. Se consideră că numărul real al deceselor provenite din avort este cel puţin de zece ori mai mare decât cel indicat oficial de statistici. În publicaţia „The Scotsman”, la 9 martie 1970, s-au scris următoarele cuvinte: „Putem să considerăm că avortul legal este cauza principală a morţii femeilor tinere” (şi nu numai a celor tinere – n. n.) Există o corespondenţă aproape matematică între rata avorturilor şi rata mortalităţii materne. România a fost mai mulţi ani pe primul loc în Europa la rata avorturilor (şi în primii ani de după 1989 chiar pe primul loc în lume) şi a ajuns pe locul doi în Europa la rata mortalităţii materne. Se poate muri şi de la primul avort, chiar dacă e făcut de medic cu aparate oricât de sterile.
De asemenea, vaccinurile avortive şi pilula avortivă RU486, prezintă consecinţe fizice foarte grave. Două exemple:
- Injecţia intrauterină a diverselor lichide în scop avortiv (încă extrem de frecventă) are risc foarte mare de apariţie a aşa-numitului avort toxico-septic cu evoluţie rapidă şi violentă şi cu sfârşit în general mortal;
- Ingestia diverselor substanţe avortive afectează în special ficatul şi rinichii, iar doza avortivă este foarte apropiată de cea mortală.
În ceea ce priveşte sterilitatea femeilor în urma avortului, un material apărut în 20 noiembrie 1997 în „Evenimentul Zilei” începea cu titlul „Alarmă de gradul zero”, arătând că fertilitatea româncelor cunoaşte o scădere evidentă. Avortul determină consecinţe grave, iar statisticile evidenţiază că „morbiditatea cauzată de complicaţiile avortului a devenit semnificativă” (Dr. Bartoş Daniela, „Sănătatea femeii şi a copilului şi protecţia familiei în viziunea Ministerului Sănătăţii şi Familiei din România” în Congresul Internaţional „Familia şi viaţa la începutul unui nou mileniu creştin”, Bucureşti, 2002).

b) Consecinţe emoţionale (sindromul post – avort care poate apărea imediat sau la câţiva ani după avort şi care constă în emoţii negative)
- Sentimente de vinovăţie, mânie, teamă; Tristeţe, mâhnire, depresie; Plâns frecvent; Tulburări ale somnului (insomnii, coşmaruri); Teama de sarcini viitoare; Pierderea respectului de sine; Dificultăţi de relaţionare cu ceilalţi; Comportament agresiv; Incapacitatea / diminuarea implicării în activitatea sexuală; Abuz de alcool, consum de droguri; Gândul de suicid: diavolii, în viclenia lor, după ce îi dau femeii gândul avortului, dacă ea face avort, încearcă apoi să o împingă la deznădejde şi chiar la sinucidere. Nu trebuie să facă aşa ceva în niciun caz! Cât e în viaţa de aici de pe Pământ, dacă face Pocăinţă de păcate, oricine primeşte iertare de orice păcat, deci şi de avort. Prin Pocăinţa de păcate se primeşte iertare de păcate şi iertare de ajungerea în iad. Pocăinţa de păcate nu trebuie amânată niciodată, pentru că nimeni nu ştie clipa decesului.
Înainte de a începe sacramentul Pocăinţei trebuie să-i iertăm din inimă pe cei cu care ne-am certat: să nu ţinem ură pe ei şi, în măsura posibilului, să încercăm să ne împăcăm cu ei, în mod personal (cel mai bine) sau dând un telefon pentru împăcare (a doua opţiune) sau scriind o scrisoare sau mesaj pentru împăcare (ultima opţiune). Chiar dacă ei nu vor, noi măcar să încercăm să ne împăcăm.
Pentru a face bine sacramentul Pocăinţei, trebuie să îndeplinim următoarele cinci condiţii (care sunt aceleaşi atât la catolici, cât şi la ortodocşi):
1) Cercetarea cugetului: se începe cu o rugăciune la Duhul Sfânt, prin care cerem luminarea minţii ca să facem bine sacramentul Pocăinţei. Trebuie să ne gândim ce păcate avem (de la ultima spovadă sau din copilărie, după caz) şi de câte ori pe fiecare - măcar numărul lor aproximativ dacă nu ne amintim numărul exact. Cercetarea cugetului este bine să o facem conform întrebărilor dintr-un chestionar sau dintr-un Îndreptar pentru spovadă (Îndreptar pentru spovedanie - se găseşte, de regulă, la orice biserică şi îl puteţi căuta şi pe internet). Ca să nu uităm din păcate la spovadă, este bine să facem o listă cu păcatele, pe care apoi, după spovadă, să o ardem sau să o distrugem cât mai repede cu putinţă.
2) Căinţa: trezirea căinţei în suflet pentru toate păcatele pe care le avem. Căinţa este o durere a sufletului şi o detestare a păcatului săvârşit (a păcatelor săvârşite), unită cu hotărârea de a nu mai păcătui pe viitor. Căinţa nu înseamnă să ne pară rău numai pentru că prin păcat am pierdut sănătatea, averea sau onoarea (lucruri trecătoare), ci căinţa trebuie să fie suprafirească, adică să ne căim pentru că prin păcat ne-am pus în situaţia de a pierde Împărăţia lui Dumnezeu şi de a merita suferinţa veşnică a iadului şi l-am supărat pe Dumnezeu. În acest sens, găsim scris în Biblie, la profetul Ioel: „Sfâşiaţi-vă inimile, nu hainele şi întoarceţi-vă la Domnul Dumnezeul vostru.” (Ioel 2, 13) Dumnezeu vrea „sfâşierea inimii”, adică vrea să ne trezim căinţa în suflet pentru păcate şi să ne întoarcem la el prin sacramentul Pocăinţei.
3) Hotărârea de îndreptare a vieţii.
4) Spovada: să spunem preotului când ne-am spovedit ultima dată şi să mărturisim preotului cu sinceritate toate păcatele de care ne-am amintit, auto-acuzându-ne în mod sincer şi să mărturisim preotului şi numărul lor – iar dacă sunt păcate al căror număr nu ni-l amintim exact, să mărturisim măcar cu aproximaţie numărul lor. Dacă sunt păcate al căror număr nu ni-l amintim exact, trebuie să spunem: „am făcut acest păcat cam de atâtea ori pe zi, pe săptămână sau pe lună.” Trebuie să mărturisim preotului şi împrejurările care schimbă felul păcatelor (împrejurările care agravează păcatele): de exemplu, în cazul minciunii, una e o minciună inofensivă, spusă în glumă şi cu totul altceva e o minciună prin care se face rău cuiva. Dacă cineva uită să mărturisească un păcat sau mai multe, nu-i nimic, spovada este bună şi este suficient dacă îl (le) mărturiseşte la spovada următoare sau la spovada la care îşi aduce aminte de ele. Dar dacă de ruşine sau din alt motiv ascunde un păcat de care îşi aduce aminte, atunci face spovadă rea, adică spovadă care nu e valabilă şi face un alt păcat. O spovadă rău facută se repară mărturisind preotului care este păcatul pe care l-am ascuns (sau care sunt păcatele pe care le-am ascuns – dacă sunt mai multe), mărturisind la câte spovezi am ascuns acel păcat (acele păcate) şi mărturisind din nou păcatele mărturisite la acele spovezi rău făcute. De asemenea, se poate face spovadă generală (la care să mărturisim toate păcatele de care ne aducem aminte din tot timpul vieţii, de când eram copii şi până la momentul actual şi numărul lor, iar dacă sunt păcate al căror număr nu ni-l amintim exact, să mărturisim măcar cu aproximaţie numărul lor, precum şi împrejurările care schimbă felul lor / care le agravează) şi, dacă au existat şi păcate ascunse şi, deci, spovezi rele, trebuie precizat preotului care este păcatul pe care l-am ascuns (sau care sunt păcatele pe care le-am ascuns – dacă sunt mai multe), spunând la câte spovezi am ascuns acel păcat (acele păcate) şi mărturisind din nou păcatele mărturisite la acele spovezi rău făcute.
5) Îndeplinirea pocăinţei (se mai numeşte canon) dată de preot: de regulă un număr de rugăciuni sau altceva, ce decide preotul. După mărturisire preotul dă dezlegarea de păcate şi stabileşte canonul. 
Recomand şi o carte despre sacramentul Pocăinţei (taina Spovedaniei). Poate fi citită în întregime direct pe internet, accesând linkul următor
http://www.profamilia.ro/sacramente.asp?tainaspovedaniei 

Preotul ţine cu stricteţe secretul spovezii şi nu dezvăluie nimănui păcatele de la spovezi. Au fost cazuri de preoţi care şi-au dat şi viaţa, numai să nu dezvăluie păcatele de la spovezi.


Prin sacramentul Pocăinţei se iartă păcatul avortului şi se iartă ajungerea în suferinţa veşnică a iadului, dar rămân totuşi urmările avortului în viaţa de aici de pe Pământ (consecinţe fizice, psiho-emoţionale şi alte necazuri care pot apărea în urma avortului).


Pe plan psihologic, pentru consecinţele emoţionale există consilierea post-avort (după avort) care se poate face la multe dintre asociaţiile pentru viaţă. Consilierea post-avort poate să uşureze sau să cicatrizeze rănile emoţionale, dar acest lucru se poate face pe termen lung, în ani de zile, sau de multe ori pe parcursul întregii vieţi şi numai cu ajutorul harului Domnului Isus Cristos. Vindecarea după avort nu este una obişnuită. Rănile pe care le lasă avortul în trupul şi sufletul femeilor sunt adânci şi dureroase. Cel mult putem vorbi despre una din modalităţile prin care acestea se pot „cicatriza”. Consilierea post-avort este doar un ajutor suplimentar, dar nu poate înlocui sacramentul Pocăinţei.

În afară de femeia care face avort, vinovaţi de păcatul avortului pot fi şi soţul sau partenerul femeii, dacă o îndeamnă la avort, dacă o ajută la avort sau dacă nu îi oferă sprijin să păstreze copilul. De asemenea, vinovat este şi medicul, asistentele medicale care participă la avort, precum şi toţi cei care sprijină avortul într-un fel sau altul sau cei care participă la avort. Conform legislaţiei europene, medicii şi asistentele au dreptul să refuze participarea la avort, adică au dreptul la obiecţia de conştiinţă şi mulţi medici şi asistente refuză să participe la avort. Dar chiar dacă nu ar fi avut acest drept prin lege, tot ar fi avut datoria morală în faţa lui Dumnezeu să nu participe la avort. De asemenea legislaţia europeană prevede că şi farmaciştii au dreptul la obiecţia de conştiinţă, pentru a refuza vânzarea de produse avortive şi / sau contraceptive.

Despre consecinţele emoţionale, două femei mărturisesc următoarele: (Din revista pentru elevi „Schreibenkleister”, Bad Neustadt / Baurische, Rhon, Germania):
„Toţi cei care m-au sfătuit să fac avortul în urmă cu doi ani – doctorul, consilierul, părinţii, prietenii, prietenele şi soţul meu – m-au asigurat că aşa e cel mai bine pentru mine şi pentru copilul meu! Acum copilul meu este mort iar eu sunt disperată! Nu mai pot să dorm noaptea, nu mai pot să râd. Nimeni nu mă înţelege! Vă rog, spuneţi tuturor oamenilor cât de groaznic este un avort! Dureri cumplite îmi chinuie trupul şi sufletul. De ce nu mi-a spus nimeni ce va urma?” (Jutta)
„Mi-am avortat copilul. Astăzi nu aş mai lua o asemenea hotărâre, indiferent ce ar spune cei din jur. Trăiesc cu o frică în mine de care nu mai pot scăpa. Am coşmaruri în care îmi apare o fetiţă care fuge spre mine cu braţele întinse şi întreabă mereu: «De ce mămico? De ce?» Apoi mă trezesc udă de transpiraţie. Acest vis şi privirea fetiţei mă urmăresc continuu de când am avut acea intervenţie._Relatez acest lucru pentru folosul tuturor femeilor şi tinerelor fete care se află în aceeaşi situaţie. Gândiţi-vă foarte bine ce faceţi, pentru că vă vor chinui visele şi vă vor urmări privirile copiilor avortaţi. Veţi simţi o singurătate copleşitoare, durere şi jale, când veţi vedea o mamă cu copilul ei. Voi veţi suporta consecinţele acestei intervenţii, nu partenerul vostru. El nu vă poate lua teama, regretul sau însingurarea. De aceea gândiţi-vă bine înainte de a alege avortul şi nu permiteţi nimănui să vă constrângă, pentru că viaţa voastră va fi distrusă. Există numeroase organizaţii care vă pot ajuta. Nu faceţi aceeaşi greşeală ca şi mine!” (Judith)


Avortul nu înlătură neliniştea, angoasa femeii în dificultate, ci i-o sporeşte şi i-o prelungeşte. Sunt două forme de angoasă: una pe termen scurt care durează până la avort, alta pe termen lung, care începe la avort sau după avort. Toate greutăţile şi durerile maternităţii trec, se uită, dar angoasa provocată de avort durează la multe femei chiar şi toată viaţa. Dacă şi tatăl a fost de acord cu avortul, pot apărea şi la el consecinţe emoţionale, precum şi la alte persoane. Cei care au participat la avort: medici, asistente medicale, rude sau prieteni care au contribuit la avort, au îndemnat la avort sau au fost de acord cu avortul, pot fi afectaţi de consecinţe emoţionale. De aceea consilierea post-avort se poate face şi bărbaţilor. Doctorul Mina Minovici, care a fost profesor de medicină legală la Facultatea de Medicină şi directorul Institutului Medico-Legal din Bucureşti, în „Tratat complet de medicină legală” arată, la rândul său, urmările dezastruoase ale avortului.

În ce priveşte avortul spontan: de acesta nu e vinovat nimeni dacă nu s-a produs cu intenţie (dacă nu s-a făcut nimic cu scopul de a cauza avort). 

2) DESPRE STERILIZARE ŞI METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPŢIE:
-DEZVĂLUIRI DESPRE DEZINFORMAREA EXISTENTĂ ÎN PRIVINŢA CONSECINŢELOR NOCIVE GRAVE ALE STERILIZĂRII ŞI ALE METODELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEPŢIE ŞI A EFECTELOR AVORTIVE ALE MULTORA DINTRE ELE, DIN CAUZA INTERESELOR FINANCIARE IMENSE ALE PRODUCĂTORILOR ACESTORA.
Atât aspectul avortiv al metodelor artificiale de contracepţie cât şi cele mai grave consecinţe nocive ale lor sunt trecute de cele mai multe ori sub tăcere. Există interese foarte mari de a se ascunde adevărul despre efectele avortive şi despre gravele consecinţe nocive ale metodelor artificiale de contracepţie, deoarece, dacă s-ar afla aceste lucruri, atunci lumea nu le-ar mai cumpăra şi producătorii lor ar pierde foarte mulţi bani sau ar da faliment. Multinaţionalele câştigă sume imense de bani pe plan mondial din producerea şi comercializarea mijloacelor artificiale de contracepţie.
IATĂ CUM ACŢIONEAZĂ MULTE DINTRE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPŢIE:
Multe dintre metodele artificiale, numite „de contracepţie” sunt de fapt avortive deoarece împiedică nidaţia (împiedică implantarea în uter a embrionului, cauzând avort în primele 14 zile după concepţie). Astfel, sunt avortive :
- pilula de a doua zi - acţionează după concepţie;
- steriletul - acţionează după concepţie ;
-contraceptivele hormonale (pilulele anticoncepţionale, injecţiile contraceptive, implanturile subdermice şi alte contraceptive hormonale) acţionează în mai multe moduri: uneori inhibă ovulaţia împiedicând concepţia, dar alteori împiedică nidaţia (implantarea embrionului în mucoasa uterină), deci, în aceste cazuri sunt avortive. De multe ori ele nu inhibă ovulaţia, concepţia are loc şi, în aceste cazuri, acţionează după concepţie, modificând endometrul (mucoasa peretelui intern al uterului), făcându-l neprimitor pentru embrion. Astfel, ele împiedică nidaţia în cazurile, destul de numeroase, în care concepţia totuşi a avut loc, iar embrionul va fi eliminat ulterior, în timpul menstruaţiei, de obicei fără a fi observat, datorită dimensiunilor foarte reduse (la 14 zile de la concepţie, embrionul are aproximativ 1,5mm).
Foarte scurtă înregistrare video, subtitrată în limba română, în care se demonstrează că pilulele contraceptive au şi efecte avortive. La fel şi steriletul are efecte avortive, precum şi alte metode artificiale de "contracepţie":

Sterilizarea şi toate metodele artificiale de contracepţie (nu numai cele avortive, ci şi cele care împiedică efectiv concepţia) au consecinţe nocive asupra sănătăţii, multe dintre aceste consecinţe nocive fiind grave. Deci, nici metodele artificiale de contracepţie care nu sunt avortive nu trebuie folosite, pentru că sunt păcate şi au consecinţe nocive asupra sănătăţii. Se poate recurge la metodele naturale de planificare familială bazate pe abstinenţa periodică, despre care voi detalia mai jos, dar numai după căsătoria religioasă şi numai dacă soţul şi soţia au motive juste pentru a recurge la aceste metode. Dacă recurg la aceste metode fără a avea motive juste, atunci devin şi acestea păcate. Dar metodele artificiale de contracepţie sunt păcate în toate cazurile, chiar şi atunci când soţul şi soţia ar avea motive juste.

În privinţa contracepţiei, unii medici spun adevărul, dar alţii oferă pacientelor explicaţii sumare, fără a preciza că aceasta se realizează uneori prin distrugerea şi eliminarea embrionului (copilului), adică prin avort în primele 14 zile după concepţie. Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptivă, numind-o „propagandă criminală”, „plagă socială şi naţională”.

În privinţa pilulei anticoncepţionale puteţi citi cartea Mijloacele anticoncepţionale, care este un bilanţ critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scrisă de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetrică la spitalul cantonal Stans, Elveţia, CH - 6370) în colaborare cu Otto Döpper. În această carte puteţi citi informaţii despre mijloacele anticoncepţionale şi efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbeşte din interese comerciale. Linkul prin accesarea căruia puteţi citi întreaga carte îl găsiţi mai jos. Redau aici câteva fragmente din carte:
"Prin hormonii artificiali, pilula Anti-Baby are efect asupra mai multor organe din corpul feminin, fie împiedicând sarcina, fie provocând avort timpuriu:
- asupra ovarelor, împiedicând eliberarea ovulelor (inhibitor al ovulaţiei);
- asupra consistenţei mucozităţii cervixului în colul uterin, îngroşând mucusul şi astfel îngreunând sau chiar împiedicând înaintarea spermatozoizilor spre uter şi trompele uterine;
- asupra ţesutului mucoasei uterului, astfel încât implantarea vitală a ovulului fecundat în acest ţesut nu mai poate avea loc şi ovulul fecundat moare (inhibarea implantării, deci efect de avort timpuriu);
- asupra trompelor uterine, în sensul că ovulul fecundat este transportat atât de lent, încât nu mai ajunge la timp la implantarea salvatoare şi piere (factorul tubar, tot efect de avort timpuriu).
După ce explică pe larg modalităţile de acţiune ale pilulelor contraceptive, efectele lor avortive şi consecinţele foarte grave asupra sănătăţii, Dr. Rudolf Ehmann conchide:
Aşadar, în cele ce urmează, formula "inhibitori de ovulaţie" va fi folosită nu doar în sensul de împiedicare a ovulaţiei, ci şi în acela de avort timpuriu."
"1. Niciodată până acum nu s-a mai administrat un produs farmaceutic atât de puternic, cu atât de multe efecte necunoscute unor oameni sănătoşi, fără ca să existe necesitate din punct de vedere patologic.
2. Niciodată până acum nu s-a mai permis prezenţa în comerţ a unui produs farmaceutic cu atât de multe şi grave efecte secundare cunoscute ca „inhibitorii de ovulaţie.”
3. Niciodată până acum un produs farmaceutic nu a mai adus atâţia bani industriei chimice. În SUA, pilula este desemnată drept „the biggest moneymaker of pharmaceutics”.
(produsul care aduce cei mai mulţi bani industriei farmaceutice)
Joyeux a descris foarte sugestiv situaţia: „Dar dacă apar una sau două publicaţii ştiinţifice care arată pericolele acestea legate de pilulă, atunci în mod sigur luna următoare se dau publicităţii luări de poziţie care susţin exact contrariul, pentru a neutraliza urmările prea periculoase pentru industria farmaceutică."
Aceste citate se găsesc în cartea Mijloacele anticoncepţionale, care poate fi citită şi pe internet accesând următorul link: http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

Articol care arată cum suntem minţiţi de industria farmaceutică: prin oameni ce falsifică articole ştiinţifice, aşa numiţii "ghost writers" ("scriitori fantomă"), care ascund consecinţele nocive grave. Medicii prescriu reţete pe baza acestor falsuri, pentru că ei de regulă nu citesc articolele originale:
http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/sanatate/cum-ne-pacalesc-companiile-farmaceutice-rescriind-articole-stiintifice-203986.html

ŞTIRE DEPRE O TÂNĂRĂ DECEDATĂ DIN CAUZA CONTRACEPTIVELOR. CITIŢI ŞI DAŢI MAI DEPARTE :

PARALIZATE PENTRU CĂ AU LUAT ANTICONCEPŢIONALE! Medicii trag un semnal de alarmă
http://www.realitatea.net/paralizate-pentru-ca-au-luat-anticonceptionale-medicii-trag-un-semnal-de-alarma_952662.html

- Site-ul foarte interesant Avortul şi contracepţia:
http://avortulsicontraceptia.ro/

-SITE FOARTE INTERESANT CU ARTICOLE DE SPECIALITATE DESPRE EFECTELE NOCIVE ŞI DESEORI AVORTIVE ALE METODELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEPŢIE:
https://provita.ro/category/contraceptia/

-Contraceptivele hormonale (şi în general contraceptivele artificiale) chiar sunt periculoase. Studiu cu trimiteri si link-uri către reviste şi cărţi de specialitate despre nocivitatea contraceptivelor:
-Pilula şi cancerul mamar (cancerul de sân) – interviu cu Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/216-pilula-si-cancerul-mamar-cancerul-de-san

-Pe lângă aceste motive, mai este încă un motiv pentru a nu recurge la sterilizare sau la metodele artificiale de contracepţie: atât sterilizarea cât şi toate metodele artificiale de contracepţie (nu numai cele avortive, ci şi cele care împiedică efectiv concepţia), sunt şi păcate.

Observaţie: Biserica nu consideră nepermisă folosirea mijloacelor terapeutice cu adevărat necesare pentru a îngriji bolile grave ale organismului, chiar dacă se prevede că din aceasta va rezulta o piedică pentru concepţie, cu condiţia ca  această piedică să nu fie, indiferent din ce motiv, direct voită. (cf. Pius XII, Aloc. către Congresul Asociaţiei italiene de urologie). Acele mijloace terapeutice (pentru vindecare de boli grave) din care rezultă şi o piedică pentru concepţie pot fi folosite de cineva numai dacă, în cazul acelei persoane, nu au dat rezultate toate celelalte tratamente.

3) 
În caz de infertilitate, NU trebuie să se recurgă la fertilizare in vitro (FIV), pentru că această procedură determină avorturi: până ce se reuşeşte implantarea unui embrion, sunt ucişi alţi embrioni, de aceea această procedură este criticată de toate Bisericile creştine. Pe lângă faptul că determină avorturi, fertilizarea in vitro înseamnă riscuri pentru sănătatea copilului şi a mamei. Dacă există o problemă de infertilitate, sunt permise tratamentele pentru fertilitate, dar NU fertilizarea in vitro. De asemenea, soţul şi soţia trebuie să se şi roage pentru ca femeia să rămână însărcinată. Dacă, după mult timp de tratamente pentru fertilitate unite cu rugăciuni stăruitoare şi încrezătoare, tot nu obţin vreun rezultat, atunci înseamnă că e posibil că aceasta este voinţa lui Dumnezeu sau, poate că este o consecinţă ale unor acţiuni greşite ale lor (avort, contraceptive, etc). Dacă nu pot concepe copii, soţul şi soţia ar putea să adopte dacă vor. 
Iată şi un articol intitulat „Ce se ascunde despre fertilizarea in vitro”: 
http://stiripentruviata.ro/ce-se-ascunde-despre-fertilizarea-vitro/

4) Metodele naturale de planificare familială (bazate pe modalităţi de identificare a perioadelor fertilă şi nefertilă şi pe abstinenţa în perioada fertilă) sunt alternative sănătoase şi morale la metodele artificiale de contracepţie, cu două condiţii: dacă sunt folosire după căsătoria religioasă şi dacă soţii au motive serioase, întemeiate, pentru a evita sau a amâna concepţia unor noi copii.
Dar metodele artificiale de contracepţie sunt păcate în orice condiţii, chiar dacă soţii ar avea motive juste, cu excepţia câtorva cazuri singulare, în care unele metode e neapărat necesar să fie folosite cu scop terapeutic (pentru vindecarea unor boli grave), nu cu scop contraceptiv, iar efectul contraceptiv survine ca un efect secundar, necăutat în sine.

Când soţii au un motiv întemeiat pentru a evita sau a amâna concepţia unor noi copii, există alternative sănătoase şi morale: metodele naturale de planificare familială bazate pe modalităţi de identificare a perioadelor fertilă şi nefertilă din ciclu şi pe abstinenţa în perioada fertilă (metoda calendarului; metoda temperaturii bazale; metoda ritmului mucusului cervical şi metoda simpto – termică). Metodele naturale nu sunt dăunătoare, nu costă nimic, nici nu sunt păcate, cu două condiţii: dacă se recurge la ele după căsătorie şi din motive întemeiate. Dacă soţii recurg la metodele naturale fără un motiv întemeiat (din egoism), atunci devin şi ele păcate. Însă metodele artificiale de contracepţie sunt păcate chiar dacă soţii ar avea motive pe care le-ar putea considera întemeiate. Tot păcat este şi metoda actului sexual întrerupt (coitus interruptus sau ejacularea afară), deoarece nu respectă ordinea naturală, stabilită de Dumnezeu, în relaţiile soţului cu soţia, deci se încadrează tot la metodele artificiale de contracepţie; în plus, este şi foarte nesigură, deoarece se elimină picături de lichid prespermatic şi în timpul actului sexual dar acestea conţin spermatozoizi şi o singură picătură e suficientă pentru a avea loc concepţia. Tot păcate sunt şi perversiunile sexuale.


IMPORTANT! Dacă un nou copil ar expune direct la un pericol real şi foarte grav viaţa mamei, abstinenţa periodică nu poate fi recomandată şi nici urmată. În asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de încredere şi cu principii creştine. 

- Cărţi pe tema metodelor naturale: Accesând site-ul următor, puteţi citi două cărţi despre metodele naturale de planificare familială (bazate pe modalităţi de identificare a perioadelor fertilă şi nefertilă şi pe abstinenţa în perioada fertilă a ciclului)
http://www.profamilia.ro/soti.asp

Demografii recomandă ca fiecare familie să aibă cel puţin trei copii, atât pentru binele copiilor, cât şi pentru a nu scădea şi a nu îmbătrâni populaţia. În România populaţia e foarte îmbătrânită şi este nevoie de copii "ca de aer".

5) LA INTERESELE PRODUCĂTORILOR DIN INDUSTRIA FARMACEUTICĂ SE ADAUGĂ ŞI INTERESELE CELOR CARE DEŢIN FINANŢELE GLOBULUI. Aceştia se tem că nu ar putea stăpâni şi controla un număr mai mare de oameni şi că înmulţirea oamenilor de rând ar putea ameninţa averile lor colosale. Pentru a ascunde propriile lor nedreptăţi, ei manipulează opinia publică dând vina pe falsa problemă a «suprapopulării», dorind în acest fel să ascundă faptul că adevărata cauză a sărăciei unei părţi din populaţia lumii nu este lipsa de resurse şi produse, ci gestionarea nedreaptă a acestora de către ei. În acest sens, ei promovează o cultură a morţii (avort şi metode artificiale de contracepţie, vaccinuri dăunatoare, cum e vaccinul anti HPV, care cauzează sterilitate şi alte efecte nocive foarte grave), opusă culturii umane şi creştine a vieţii. Aşa – zisul pericol de „suprapopulare” de care fac ei caz este o mare minciună! Chiar dacă la nivel mondial populaţia creşte, tot nu se va ajunge la suprapopulare. Savanţii (Hollstein, Ballod, Clarck şi alţii) arată clar că pământul are resurse suficiente pentru o populaţie chiar de peste 10 ori mai numeroasă decât în prezent! Adevăratele probleme sunt lăcomia unora, gestionarea nedreaptă a resurselor şi produselor. De exemplu, s-a aflat că 8 (numai opt) dintre marii miliardari ai lumii au o avere cât jumătate din populaţia globului la un loc (cât 3,5 miliarde de oameni la un loc)! Iată ştirea: 
http://stiri.tvr.ro/primii-opt-miliardari-ai-lumii-au-o-avere-cat-jumatate-din-populatia-globului_813495.html
Elitele reprezentante ale miliardarilor lumii se bucură dacă oamenii de rând au puţini copii şi se tem de înmulţirea acestora. Oamenii ar trebui să nu le cadă în plasă şi să nu le facă pe plac având puţini copii, ci dimpotrivă, să le strice planurile diabolice, făcând mai mulţi copii! Iar pe pământ chiar este nevoie de mulţi copii, deoarece în cea mai mare parte a lumii, mai ales în Europa şi SUA,  există o îmbătrânire a populaţiei, aşa cum am amintit. 
Foarte mulţi specialişti au demonstrat că teoria „suprapopulării” este un fals. Accesand linkul următor puteţi vedea documentarul intitulat Iarna demografică, în care specialiştii arată că pe pământ este nevoie de copii, altfel se accentuează îmbătrânirea populaţiei, se ajunge la o "iarnă demografică". Documentarul e format din 6 părţi, fiecare de câte 10 minute. Iată prima parte, iar celelalte 5 părţi le găsiţi în dreapta, tot pe youtube: 
O serie de articole, pe aceeaşi temă, "Războiul contra populaţiei", pot fi citite accesând linkul următor:
http://www.darulvietii.ro/resurse/controlul-populatiei/
Fondatorul CNN, Ted Turner, vrea impunerea politicii "o familie, un copil" la nivel global!
UPDATE: Afirmând că populaţia globală se îndreaptă înspre cifra de 9 miliarde, Bill Gates (unul din miliardarii lumii) a declarat: “Dacă facem treabă bună cu noile vaccinuri, cu sistemul de sănătate, cu serviciile de sănătate a reproducerii (denumire ascunsă pentru avorturi), am putea reduce această cifră probabil cu 10 sau 15 procente.“ Mai târziu, în prezentarea sa, Gates menţionează alegerea unui vaccin “care îmi place“, vaccin ce va fi folosit pentru a reduce emisiile de CO2. El susţine, de asemenea, investiţiile mai mari în înşelătoria încălzirii globale prin intermediul Organizaţiei Natiunilor Unite, ca şi a “taxei asupra CO2” şi a certificatelor de carbon, subliniind faptul că ţările dezvoltate vor trebui să-şi reducă standardele de viaţă tăind din serviciile esenţiale ce generează CO2. Iată înregistrarea:
http://www.ted.com/talks/bill_gates.html

Iat
ă şi înregistrarea video a unei ştiri, de la postul TV Antena 1, cu titlul BOGAŢII VOR SĂ FIM PUŢINI (precizare: nu toţi bogaţii vor să fim puţini, ci miliardarii): 
https://www.youtube.com/watch?time_continue=29&v=dkna3jHk2hM

De asemenea, în privinţa României se constată o scădere dramatică a populaţiei, astfel încât, dacă nu se vor lua măsuri de stopare a avorturilor, dispariţia poporului român poate fi calculată matematic.

Pe lângă argumentele expuse, amintesc încă un argument: omenirea nu va dăinui veşnic pe faţa pământului. Dumnezeu ne spune prin intermediul Bibliei că va fi un sfârşit al lumii acesteia şi e clar că El va avea grijă ca pământul să aibă resursele necesare vieţii până în ultimul moment. Să nu uităm că Dumnezeu a zis primilor oameni: „Fiţi roditori, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l.” (Gen. 1,28).

6) Recomand şi următorul blog foarte interesant:
http://www.cezar-iasi.blogspot.ro
Acest blog conţine: înregistrări video cu miracole, videoclipuri, legături cu numeroase site-uri foarte interesante, posturi TV şi radio on line, cărţi care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator), articole foarte interesante, etc. Vă recomand să studiaţi blogul şi să-l trimiteţi mai departe, ca să folosească şi altora.